İç Cephe Boyaları
İç cephe boyaları, çeşitli organik renk pigmentleri içeren ve uygulandığı alanda kaybolan bir boya çeşididir. Bu boyalar, tercih edilen duvar boyası çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. İç cephe boyaları, genel olarak su bazlı bir yapıda olup, nefes alma özelliğine sahiptir. Sentetik yapıda olabilen iç cephe boyaları, alkali etkisine karşı oldukça dayanıklı ürünlerdir.
İç cephe boyası üretimi ve satımı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Ezengin Grup firması, sizler için en kaliteli ve en verimli boyaları üretmeye son sürat devam etmektedir.
İç Cephe Boyaları Özellikleri
İç cephe boyaları, sedef, İtalyan, saten ve plastik boya olmak üzere çeşitlere ayrılmaktadır. Bu boya çeşitlerinin her biri farklı ve çeşitli özelliklere sahiptir. Bu özellikler aşağıdaki gibidir:
- İç cephe boyaları, düşük seviyede uçucu organik bileşiklere sahip oldukları için çevre dostu ürünlerdir.
- İç cephe boyaların sahip olduğu atmosfere salınan toksinler oldukça azdır.
- İç cephe boyaları, genel olarak diğer boya çeşitlerinden daha hızlı korurlar.
- İç cephe boyaları, kendiliğinden yayılma özelliğine sahiptirler, bu sebepten ötürü iç cephe boyalarında fırça işaretlerinden arınmış, düzgün ve profesyonel bir yüzey elde oldukça kolaydır.
- İç cephe boyalarının temizliği oldukça kolaydır. Bu boyaların temizliği için temizlik ürünlerine ihtiyaç yoktur. Uygulanan alanı ılık su ile durulamak yeterlidir.
İç cephe boyaları hakkında daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi için ekibimiz ile iletişime geçebilir ve gerekli bilgileri ve desteği alabilirsiniz.
İç Cephe Boyaları Nasıl Kullanılır?
İç cephe boyalarının uygulanabilmesi için ilk olarak yüzeyin hazırlanması gereklidir. Boyanacak olan yüzeyde herhangi bir pürüz ya da kusur varsa, bu pürüz ve kusurların giderilmesi gereklidir. İç cephe boyasının alana daha kolay bir şekilde uygulanabilmesi ve bağlanabilmesi için astarlama işlemi öncesinde yüzey mutlaka sağlamlaştırılmalıdır. Boyanın uygulanacağı yüzey her türlü yağ, kir ve tozdan arındırılmalıdır. Toz, kir ve yağı giderilen alan için astarlama işlemi yapılmalı ve yaklaşık olarak üç ya da dört saat sonra astar arası macunlama işlemi yapılmalıdır. Yirmi dört saat sonra ise boyama işlemine geçilmelidir.